De implementatie van Phished: waar moet je rekening mee houden?

Als jouw organisatie heeft besloten om het Phished-platform te implementeren, is het van cruciaal belang om dit proces zorgvuldig te plannen en uit te voeren. Bij Hands on ICT begeleiden we je door elke stap, zodat je zeker weet dat de implementatie vlekkeloos verloopt, dat jouw medewerkers optimaal voorbereid zijn op phishing-aanvallen en getraind worden op cybersecurity. Een succesvolle implementatie van het Phished platform begint met een grondige en doordachte aanpak. In dit blog nemen we je mee door het volledige implementatieproces en hoe wij ervoor zorgen dat het platform precies aansluit op de wensen van jouw organisatie.

phished logo featured image blog

Welke stappen moet mijn organisatie ondernemen voor een succesvolle implementatie van Phished?

 

1. Voorbereidend interview: de basis van succes

De eerste stap in het implementatieproces is een interview met de verantwoordelijke binnen jouw organisatie. Dit gesprek is essentieel omdat het de basis vormt voor alle volgende stappen. Tijdens dit interview brengen we de specifieke behoeften en wensen van jouw organisatie in kaart. We bespreken onder andere:

  • Specifieke instellingen: Wat zijn de voorkeuren voor het platform? Denk aan de frequentie van phishingmails en de beschikbare trainingmodules in de Academy.
  • Koppeling met Active Directory: Hoe is jouw huidige infrastructuur ingericht en welke gebruikers moeten getraind worden?
  • Gebruikersprofielen: Wie zijn de medewerkers die de trainingen moeten volgen, en hoe kunnen we ervoor zorgen dat ze de juiste content op het juiste moment ontvangen?

Dit interview stelt ons in staat om een implementatieplan op maat te maken, volledig afgestemd op jouw organisatie. Het stelt ons ook in staat om mogelijke obstakels vroegtijdig te identificeren en op te lossen.

2. Koppeling met Active Directory

Na het interview starten we met de technische koppeling van Phished aan jouw Active Directory (AD). Deze stap is van cruciaal belang omdat de AD de basis vormt voor de gebruikersgegevens en instellingen binnen het Phished-platform. Tijdens deze fase:

  • Correcte gegevensverzameling: We controleren dat alle relevante velden binnen de Active Directory correct zijn ingevuld. Dit is essentieel voor het genereren van nauwkeurige rapportages en het instellen van taalvoorkeuren. Bijvoorbeeld, de locatievelden in AD bepalen de taal waarin phishingmails en Academy-content worden verzonden.
  • Gebruikersselectie: We bepalen samen welke gebruikers toegang moeten krijgen tot de training. Dit kan bijvoorbeeld op basis van functie, afdeling of locatie.
  • Whitelisting en DNS-instellingen: Om te voorkomen dat phishingmails door spamfilters worden tegengehouden, zorgen we ervoor dat Phished is gewhitelist in jouw e-mailomgeving. Daarnaast stellen we de nodige DNS-entries in om een naadloze werking van het platform te garanderen.

Deze stap legt het fundament voor een goed functionerend platform dat is afgestemd op jouw organisatie.

3. Technische inrichting van het platform

Na de koppeling met Active Directory richten we het Phished-platform in volgens de specifieke wensen van jouw organisatie. Tijdens deze fase:

  • Maatwerk in phishingcampagnes: We configureren de frequentie van de phishingmails die jouw medewerkers zullen ontvangen. Dit kan variëren van wekelijkse tot maandelijkse campagnes, afhankelijk van jouw voorkeur. Vervolgens zal de Artificial Intellegince (AI) de complete campagne doen. Hier hoef je als organisatie verder geen werk meer in te stoppen.
  • Academy-aanbod: We stellen de leerpaden binnen de Phished Academy in, zodat medewerkers toegang krijgen tot relevante trainingsmodules. Dit zorgt ervoor dat ze goed voorbereid zijn op verschillende vormen van phishing.
  • Technische checks: We voeren een uitgebreide controle uit om ervoor te zorgen dat alle technische koppelingen correct zijn uitgevoerd. Dit omvat het testen van de whitelisting, de werking van de DNS-instellingen, en de integratie van de Active Directory.

Door deze stap nauwkeurig uit te voeren, zorgen we ervoor dat het platform optimaal functioneert en dat jouw medewerkers de best mogelijke training ontvangen.

4. Laatste checklist: de laatste details

De laatste stap in het implementatieproces is een grondige review en finetuning van de technische inrichting. In deze fase:

  • Eindcontrole en validatie: We voeren een volledige check uit om te bevestigen dat alle instellingen correct zijn en dat het platform klaar is voor gebruik. Dit omvat het controleren van de juistheid van de gebruikersprofielen, de effectiviteit van de spamfilterinstellingen, en de werking van de trainingsmodules.
  • Aanpassingen op maat: Indien nodig, passen we de instellingen aan op basis van feedback van jouw team of specifieke behoeften die tijdens de implementatie naar voren zijn gekomen.

Deze afsluitende stap garandeert dat het platform volledig is afgestemd op de behoeften van jouw organisatie en klaar is om medewerkers te trainen in het herkennen van phishing-aanvallen.

Extra Aandachtspunten: zorg voor een goede voorbereiding

Het implementeren van Phished gaat verder dan alleen de technische aspecten. Jouw organisatie moet ook zorgen voor een goede voorbereiding:

  • Communicatie naar Gebruikers: Informeer jouw medewerkers vooraf over de aanstaande training. Gebruik bijvoorbeeld een welkomstmail om hen te laten weten wat ze kunnen verwachten en waarom deze training belangrijk is. Dit kan ook via een intranetpagina of andere interne communicatiemiddelen.

Kosten

Bij Hands on ICT werken we met een duidelijke kostenstructuur. Voor de implementatie van Phished hanteren we een vaste prijs, zodat je vooraf precies weet wat de kosten zijn. Dit biedt je de zekerheid dat er geen onverwachte kosten opduiken tijdens het implementatieproces. We geloven in transparantie, zodat jij je kunt richten op wat echt belangrijk is: het beschermen van jouw organisatie tegen phishing-aanvallen.

 

Breder dan alleen trainingen

Cybersecurity trainingen: breder dan alleen phishing

Phished biedt meer dan alleen trainingen in phishingherkenning. Phished gelooft in een holistische aanpak van cybersecurity. Daarom biedt het platform een breed scala aan cybersecurity trainingen die verder gaan dan alleen phishingmails. Deze trainingen zijn ontworpen om jouw medewerkers bewust te maken van verschillende soorten cyberdreigingen en hoe ze deze kunnen herkennen en vermijden.

NIST-compliant trainingen: volledig in lijn met internationale richtlijnen

De cybersecurity trainingen zijn volledig in overeenstemming met de NIST-richtlijnen (National Institute of Standards and Technology). Dit betekent dat de trainingen voldoen aan internationaal erkende normen voor cybersecurity, wat cruciaal is voor organisaties die onderworpen zijn aan strenge regelgeving of die simpelweg de hoogste standaard van beveiliging willen hanteren. Het feit dat onze trainingen NIST-compliant zijn, onderstreept onze toewijding aan het bieden van hoogwaardige en effectieve cybersecurityoplossingen. Daarmee voldoe je dus ook gelijk aan een onderdeel van de nieuwe NIS2-regelgeving.

Ga nu aan de slag met Phished

Phishing-aanvallen blijven een serieuze bedreiging voor organisaties. IT-managers moeten actie ondernemen om hun organisaties te beschermen tegen deze aanvallen. Bij Hands on ICT bieden we een uitgekiende security awareness oplossing aan met behulp van Phished, specifiek ontworpen om medewerkers te helpen phishing-aanvallen te herkennen en te vermijden. Neem vandaag nog contact met ons op voor een demo van onze security awareness oplossing met Phished en ontdek hoe wij uw medewerkers kunnen helpen om veiliger en bewuster te werken. Voor meer informatie en een demo, bezoek onze security awareness pagina.

New call-to-action