Microsoft Copilot: nieuwe features juli en augustus 2024

De digitale werkplek evolueert in een razendsnel tempo, en tools die ooit als 'nice-to-have' werden beschouwd, zijn nu essentieel geworden om competitief te blijven. Microsoft Copilot is zo’n tool die deze transformatie mogelijk maakt. Met de nieuwste updates in juli en augustus 2024 is Copilot krachtiger dan ooit en biedt het organisaties een unieke kans om productiviteit en efficiëntie drastisch te verhogen. Of je nu werkt in Word, Excel, Outlook of Teams, de nieuwe functies van Copilot helpen je om slimmer, sneller en effectiever te werken. In deze blog duiken we in de nieuwste ontwikkelingen van Microsoft Copilot en laten we zien hoe jouw organisatie hiervan kan profiteren.

featured blog new features juli august 2024

De nieuwste functies van Microsoft Copilot: Wat is er veranderd en hoe kun je ze benutten?

In de afgelopen maanden heeft Microsoft Copilot een reeks nieuwe functies en verbeteringen gekregen die het een nog waardevollere tool maken voor moderne organisaties. Hieronder bespreken we de belangrijkste updates en laten we zien hoe deze je dagelijkse werkprocessen kunnen optimaliseren.

1. Contextueel up-to-date met Word en Excel

Een recente update in Microsoft Copilot, zoals gerapporteerd door de officiële Microsoft Tech Community, laat zien dat Copilot in Word nu in staat is om direct webinhoud via Bing te integreren in documenten. Dit betekent dat wanneer je bijvoorbeeld een rapport schrijft, Copilot automatisch actuele gegevens en informatie van het web kan toevoegen, waardoor je document altijd up-to-date is zonder dat je apart naar bronnen hoeft te zoeken. Dit maakt Copilot niet alleen een handige schrijfassistent, maar ook een tool die ervoor zorgt dat je werk altijd relevant en actueel is.

Voorbeeld: 

Prompt: "Zoek naar de meest recente informatie over [onderwerp] en voeg deze toe aan mijn document, gebruik gegevens van het web om het document up-to-date te houden."

Hoe het werkt: Copilot zal Bing gebruiken om actuele informatie te verzamelen en deze direct in je Word-document te integreren. Dit bespaart tijd en zorgt ervoor dat je document altijd relevant is.

2. Verbeterd e-mailbeheer in Outlook

Met de nieuwe functies van Copilot in Outlook kun je nu niet alleen efficiënter e-mails opstellen, maar ook snel je inbox organiseren. Bijvoorbeeld, met eenvoudige commando's kun je alle e-mails van een specifieke afzender in een bepaalde map plaatsen. Dit helpt om je inbox schoon en overzichtelijk te houden, wat vooral handig is voor drukbezette professionals.

Voorbeeld: 

Prompt: "Verplaats alle e-mails van [afzender] naar de map [naam van de map]. Schrijf ook een concept voor een antwoord op de meest recente e-mail van deze afzender."

Hoe het werkt: Copilot zal de e-mails organiseren en helpt je snel een gepast antwoord te formuleren, wat het beheer van je inbox efficiënter maakt.

3. DALL-E Integratie in PowerPoint en Word

Een andere baanbrekende toevoeging is de integratie van DALL-E, een AI-tool voor het genereren van afbeeldingen, direct in PowerPoint en Word. Hiermee kun je snel en eenvoudig visuele content creëren die perfect aansluit bij je presentatie of document, zonder dat je externe bronnen hoeft te raadplegen. Dit verbetert niet alleen de esthetiek van je werk, maar bespaart ook tijd.

Voorbeeld: 

Prompt: "Creëer een afbeelding van een [onderwerp] in een [stijl] voor mijn PowerPoint-presentatie."

Hoe het werkt: Copilot zal gebruik maken van DALL-E om een AI-gegenereerde afbeelding te maken die je presentatie visueel versterkt. Dit kan ook worden toegepast in Word om je documenten aantrekkelijker te maken.

4. Copilot in Microsoft Teams en Viva

In Microsoft Teams kan Copilot nu gebruikmaken van de chatgeschiedenis en vergadertranscripties om relevante antwoorden en suggesties te geven. Dit zorgt ervoor dat je altijd up-to-date bent tijdens vergaderingen en direct actie kunt ondernemen op basis van de besproken punten. Bovendien kunnen gebruikers in Viva Pulse nu automatisch gegenereerde samenvattingen van enquêteresultaten ontvangen, wat helpt bij het sneller analyseren van data en het nemen van beslissingen.

Voorbeeld: 

Prompt: "Samenvatten van de belangrijkste actiepunten uit de chat en transcripties van de vergadering. Stel een actieplan op gebaseerd op deze samenvatting."

Hoe het werkt: Copilot zal de chat en transcripties analyseren en automatisch een overzicht geven van de belangrijkste punten en acties, waardoor de vergaderingen effectiever worden.

Hoe Copilot je organisatie kan helpen

Met deze nieuwe functies biedt Microsoft Copilot krachtige tools om de productiviteit binnen je organisatie te verhogen. Of het nu gaat om efficiënter werken met documenten en spreadsheets, beter e-mailbeheer, of het creëren van visueel aantrekkelijke content, Copilot helpt je om sneller en slimmer te werken. Door terugkomende taken te automatiseren en direct toegang te bieden tot actuele informatie, kunnen teams zich richten op wat echt belangrijk is, namelijk het behalen van bedrijfsdoelen.

Door Copilot effectief te integreren in je dagelijkse processen, kun je niet alleen tijd besparen, maar ook de kwaliteit van je werk verhogen. Dit maakt het een onmisbare tool in de moderne digitale werkplek.


Ga nu aan de slag met Copilot

Wil je meer weten over hoe Microsoft Copilot jouw organisatie kan transformeren? Of ben je klaar om de volgende stap te zetten naar een slimme, efficiënte werkomgeving? Bekijk dan onze Copilot pagina voor alles over Copilot of ontdek slimme prompts die je kunt inzetten binnen je organisatie. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe wij jou kunnen helpen om het maximale uit Copilot te halen. 

Featured image Copilot