Microsoft zet stap naar New Commerce Experience (NCE) voor Public licenties

Vanaf 1 september 2024 is Microsoft gestart met de overgang van legacy Public licenties naar het New Commerce Experience (NCE)-platform. Heb je een Non-profit licentie - charity of public -, lees dan hieronder verder waarin wel alle details rondom deze wijziging met je delen. 

Public licenties

Microsoft is al enige tijd wijzigingen aan het doorvoeren binnen de non-profit licenties. Zo zijn zij in juni/juli al begonnen met het omzetten van de charity CSP-licenties naar NCE- licenties. Vanaf 1 september is Microsoft ook gestart met het automatisch migreren van alle legacy Public Sector CSP-abonnementen naar NCE.

Abonnementen worden 30 dagen voor hun verlengingsdatum gemigreerd naar NCE, waarbij gekozen wordt voor een gelijkwaardige overgang naar jaarlijkse verplichtingen met maandelijkse of jaarlijkse facturering.

Wat moet je doen?

Het is belangrijk om voorbereid te zijn. Bekijk hierbij naar de huidige renewal datum van je licenties. Wil je niet dat de automatische migratie plaatsvindt? Zorg er dan voor dat je de automatische verlenging 30 dagen voor de renewal datum uitschakelt. Heb je een IT-partner? Zorg dan dat je hier actief mee schakelt om deze automatische verlening voor te zijn. Klanten van Hands on ICT met een non-profit licentie zijn al op de hoogte gebracht en geattendeerd op de aankomende wijzigingen.

Wat als je niets doet?

Als je geen actie onderneemt, worden de abonnementen automatisch gemigreerd. Na deze migratie heb je 168 uur (7 dagen) om wijzigingen door te voeren, zoals het aanpassen van het aantal licenties of het annuleren van een abonnement.

Belangrijke aandachtspunten

Het is cruciaal om geen abonnementen te annuleren die naar NCE zijn overgezet, omdat Microsoft mogelijk gebruikersgegevens verwijdert. Meer details over deze transitie vind je in de officiële aankondiging van Microsoft.

Deze overgang is een belangrijke stap in het licentiebeheer van Microsoft. Zorg ervoor dat je organisatie klaar is voor deze verandering, zodat alles soepel verloopt. Bij vragen kun je altijd contact opnemen met je accountmanager. Wil je graag dat wij meekijken naar je huidige licenties? Neem dan contact met ons op voor vrijblijvend advies.

Weet je niet of je over de juiste licenties beschikt? We kijken graag met je mee en helpen je bij het bepalen van de meest geschikte licenties voor jouw bedrijf. Neem contact op met Marijn van Bokhoven via 088 - 181 1300 of m.vanbokhoven@handsonict.nl.

Wil je weten wat de moderne werkplek voor jouw organisatie kan betekenen? Download dan nu ons leaflet 'De moderne werkplek met Microsoft 365' voor meer informatie. 

De moderne werkplek met Microsoft 365